Vvvk.nl Vrouwen Zo hou je je oksels fris

Zo hou je je oksels fris

Zweetgeur is één van die dingen waar niemand echt een fan van is. Jammer genoeg kan je niet altijd veel ondernemen tegen zweten. De ene persoon zweet nu eenmaal meer dan de ander. Zeker onder de oksels kan die geur redelijk penetrant zijn. Heb jij last van oksels die al eens durven ruiken? Dan zijn er gelukkig wel wat dingen die je kunt doen om jouw oksels fris te houden. Hier vind je alvast enkele tips!

Consumeer bepaalde dingen niet

Er zijn behoorlijk wat producten en consumptiemiddelen die een grote invloed kunnen hebben op jouw zweetklieren. Dit zijn vanzelfsprekend producten die je het best kunt vermijden om jouw oksels geurvrij te houden. Koffie, alcohol en sigaretten zijn de usual suspects in deze categorie. Kan je toch niet zonder? Probeer dan op zijn minst jouw inname te beperken.

Let op wat je draagt

Het spreekt voor zich dat ook de stof die je draagt een grote invloed heeft op hoe fris jouw oksels zijn. De ene stof ademt meer dan de andere. Vermijd dan ook stoffen die niet tot nauwelijks ademen zoals bijvoorbeeld polyester. Een goede keuze zijn ademende stoffen. De bekendste van dit type is ongetwijfeld katoen.

Draag de juiste deodorant

Op de markt vind je talrijke deodorant terug waarvan de ene al duurder en exclusiever is dan de andere. Veel mensen zijn van mening dat gewoon een geurtje opdoen voldoende is om de oksels fris te houden. Dat is echter verre van correct. Als je echt last hebt van klotsende oksels zijn er specifieke deodorant die beter geschikt zijn om dat probleem op te lossen. Om te weten welke ga je best even langs de huisarts of de apotheek.

© Pexels.com

Was jouw kleding goed

In kleding blijven vaak bacteriën hangen die er ook voor kunnen zorgen dat je sterk zweet. Om dit te voorkomen kan je best jouw kleding zo goed mogelijk wassen en reinigen. Helpt dit in eerste instantie niet? Dan kan het zijn dat je nog net iets diepgaander en grondiger moet reinigen. Zo kan je soda gebruiken of specialistische producten in huis halen.

Ga eens langs de huisarts

Heb je echt al alles getest om jouw oksels fris en fruitig te houden maar helpt er niks? Dan kan het wel eens helpen om langs de huisarts te gaan. De huisarts kan immers speciale producten en smeersels voorschrijven die de zweetklieren minder actief laten werken. Zeker in de meer extreme gevallen kan dit een handige oplossing zijn voor dat vervelend probleem.

Probeer te ontstressen

Overactieve zweetklieren zijn een lichamelijk probleem. Het is echter ook een lichamelijk probleem waarop de psyche behoorlijk wat invloed uit kan oefenen. Als je je druk maakt of gestresseerd voelt beginnen jouw oksels automatisch te zweten. Absoluut één van de beste methodes om jouw oksels fris te houden is dan ook om het piekeren achterwege te laten.

Oksels die niet fris ruiken zijn voor niemand leuk. Niet voor gesprekspartners, niet voor partners en al helemaal niet voor jezelf. Gelukkig heb je wel een deel van het hele gebeuren zelf in handen. Door de juiste stappen te zetten kan je het zweten al deels de kiem insmoren!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde Artikelen