Vvvk.nl Vrije tijd 4 gezelschapsspellen die nu in zijn

4 gezelschapsspellen die nu in zijn

Ben je op zoek naar een leuk gezelschapsspel dat je samen met je partner, kinderen en/of vrienden kunt spellen tijdens een gezellig avondje samen? Dan valt er vandaag de dag veel te kiezen. Er is echter een aantal populaire gezelschapsspellen dat je niet mag missen, omdat die momenteel erg ‘in’ zijn. In deze top 4 lees je welke spellen dat zijn. Doe er je voordeel mee. Want met deze topspelletjes maak van elk samenzijn een feestje!

1. Rummikub Original

Het blijft, ook in 2022 en 2023, een van de populairste gezelschapsspelletjes voor thuis: Rummikub Original. De bedoeling van Rummikub is dat de spelers hun bordjes met getallen op een logische wijze wegleggen. Dat kan door de juiste kleuren- en getallencombinaties te maken. Rummikub is daarmee niet alleen lekker spannend, maar zeker ook goed voor het leren rekenen, redeneren en vooruitdenken van jonge kinderen vanaf ongeveer 4 jaar. En je kunt Rummikub eindeloos blijven spelen, zonder dat het saai en vervelend wordt. Natuurlijk niet achter elkaar, maar verspreid over de loop der tijd.

2. Monopoly

Het is al een spel dat enkele decennia oud is, maar onverminderd populair blijft: Monopoly. Dit geliefde gezelschapsspel kan zowel door volwassenen als kinderen gespeeld worden. De bedoeling is om zoveel mogelijk huizen en straten in je bezit te krijgen en daarmee geld te verdienen. Daarbij moeten de spelers ervoor zorgen dat ze niet te vaak in de gevangenis belanden en het betalen van boetes voorkomen. Wie op het eind de meeste geld in zijn of haar bezit heeft, heeft het spel gewonnen.

© Pexels.com

3. Mens-erger-je-niet

Een spel dat nog steeds erg in trek is onder jong en oud, is het aloude Mens-erger-je-niet. Het blijft leuk om, met een beetje mazzel natuurlijk, jouw rijtje met vier pionnen zo snel mogelijk vol te krijgen. Onderweg moet je het nodige geluk hebben en natuurlijk tegen frustraties kunnen als je nét niet op tijd binnen bent. Het spel, dat je als je pech hebt tot wanhoop kan drijven, heet niet voor niets Mens-erger-je-niet. Dus beheers je emoties zoveel als je kan en draag je verlies als een heer (of als een dame).

4. Ticket to Ride – Europe

Een van de meest geliefde en uitdagende bordspellen van dit moment is het leuke Ticket to Ride – Europe bordspel. Samen met de andere spelers maken jullie een reis door Europa, langs de grootste steden op dit continent. Zorg ervoor dat je lange trajecten maakt van aaneengeschakelde steden, zodat je veel punten verdient. Degene die het beste treinnetwerk weet te creëren, en dus veel punten heeft verzameld, wint dit leuke spel. Een van de mooie kenmerken van Ticket to Ride Europe is de mogelijkheid om het spel met andere borden en accessoires uit te breiden. Je raakt dus nooit uitgekeken op dit gave gezelschapsspel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde Artikelen