Vvvk.nl Voeding 4 kruiden die genezend werken

4 kruiden die genezend werken

De natuur is een wonderbaarlijk schouwspel vol prachtige taferelen en indrukwekkende wetenschappen. De natuur levert ook heel wat kruiden af die geneeskrachtige eigenschappen hebben en bij heel wat kwaaltjes kunnen helpen. Niet voor niets zijn heel wat geneesmiddelen gebaseerd op natuurlijke ingrediënten of zijn ze gemaakt op basis van gekende kruiden. Maar welke bekende kruiden hebben nu eigenlijk een genezende werking? En wat doen ze dan eigenlijk? Hier zetten we er alvast vier op een rij die je meer dan waarschijnlijk zelfs in huis hebt.

Koriander

Koriander is een typisch kruid dat bij het basispakket zit dat mensen in huis hebben. Het is echter ook een kruid met een indrukwekkende lijst aan voordelen. Zo zit het bomvol antioxidanten die de immuniteit versterken. Dat maakt van koriander een geliefkoosd kruid om aan ontgifting te doen. Dat is echter nog lang niet alles. Koriander kan ook gebruikt worden om infecties te bestrijden, is rijk aan vitamines A, B, C, E en K en aan ijzer en magnesium. Ten slotte is koriander ook een krui dat kan zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel. Geweldig toch?

Dille

Dille is een kruid dat vooral in de herfst en de winter in de keuken verschijnt. En laat dat nu net een gelukkig toeval zijn want Dille is een kruid dat rijk is aan vitamine C. Dit boost het immuunsysteem en zeker in de koudere en nattere periodes van het jaar is dat geen overbodige luxe. Daarnaast is dille een kruid dat hoestwerend werkt en ook antibacteriële eigenschappen bevat. Geraak je moeilijk in slaap of heb je spijsverteringsproblemen? Ook dan kan dille je eventueel uit de nood helpen. Het is dus ook een kruid dat van heel wat markten thuis is.

© Pixabay.com

Munt

De meeste mensen zijn wel heel erg bekend met munt. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de aanwezigheid van dit kruid in een heerlijke mojito. Anderen zweren dan weer bij het trekken van een lekkere muntthee. Hoe dan ook kan een beetje munt in jouw leven geen kwaad als je om gezondheid geeft. Vitamines als calcium, fosfor, C en E zijn in overvloed aanwezig in munt. Bovendien kan munt er ook voor zorgen dat je beter bestand bent tegen ontstekingen. Heb je last van een verstopte neus? Dan is de geur van munt een goede keuze om de luchtwegen te openen. Toch maar nog een mojito bestellen?

Rozemarijn

Ben je een lijstje aan het maken van kruiden die in de winter een uitstekend idee zijn? Dan mag rozemarijn daar in geen geval in ontbreken. Rozemarijn is een geneeskrachtig kruid dat goed is voor de spijsvertering en ook voor het humeur. Daarnaast zou rozemarijn de creativiteit stimuleren en hetzelfde doen voor de bloedsomloop. Mooi meegenomen is dat dit kruid ook helpt bij de vertering van vetten. Vrolijk, gezond en met niet al te veel vet door het leven gaan? Dan is rozemarijn dus een goed hulpmiddel om die toestand te bereiken.

2 reacties op “4 kruiden die genezend werken”

  1. Lady says:

    Ook Kurkuma en gember zijn voorbeeld heel gezond en hebben een zuiverende werking op het lichaam

  2. Kruidenfee says:

    Zijn zoveel gezonde kruiden en zaken in de natuur die we beter zouden leren kennen en gebruiken. De natuur zorgt perfect voor de mens als we dat willen zien en er zorg voor dragen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde Artikelen