Vvvk.nl Voeding 4 gezonde ingrediënten

4 gezonde ingrediënten

Vandaag de dag zijn meer en meer mensen begaan met gezond leven. Een belangrijk deel van gezond leven begint bij gezonde voeding. Met de juiste voeding sta je energieker in het leven en bovendien heeft het ook een goed effect op het gewicht. Juist eten kan je doen met de juiste en met gezonde ingrediënten. Hier zijn alvast vier gezonde ingrediënten waarmee je altijd aan de slag kunt.

Tomaten

Tomaten zijn dat mythische ingrediënt dat volgens iedereen een groente is maar eigenlijk behoort tot de categorie van het fruit. Een tomaat zit in heel wat gezonde gerechten en daar is een goede reden voor. Het is immers zo dat een tomaat het lichaam stimuleert om dopamine aan te maken. Dopamine staat niet voor niks gekend als het gelukshormoon. Daarnaast is het zo dat tomaten zo goed als geen calorieën bevatten en een goede bron zijn van vitamines C en K. Ook kalium, foliumzuur en lycopeen zorgen ervoor dat tomaten gezond zijn. Zo dragen ze bij aan een gezond hart maar ook aan sterke botten en een schone huid.

Avocado

De avocado is zo’n ingrediënt dat de laatste jaren ontzettend populair is geworden. Naast de heerlijke smaak valt een deel van die populariteit te verklaren door de gezondheidsvoordelen van de avocado. Een avocado is één van de beste keuzes om gezonde vetten binnen te krijgen en ook jouw serotonineniveau zal je dankbaar zijn. Wat kan de avocado nog voor je doen? Hij bevat ook heel wat vezels en mineralen en is een uitstekende bron van vitamines A, B, C en E. Wat betekent dat concreet? Dat een avocado goed is voor je huid en ook de kans op een beroerte en hartziekten verkleint.

Groene thee

Koffie is voor heel wat mensen het begin van de dag en een onmisbaar onderdeel van die dag. Toch is een bakje troost niet per se een gezond tussendoortje. Groene thee is dan een veel beter en gezonder alternatief. Zo blijkt uit diverse studies dat groene thee zorgt voor minder psychologische stress. Daarnaast bevat groene thee ook een gezonde portie antioxidanten. Concreet zorgt dat ervoor dat groene thee een goede invloed heeft op jouw bloeddruk. Dat verlaagt dan op zijn beurt weer de kans op een beroerte. Ook zou groene thee de symptomen van artritis verlichten.

© Pixabay.com

Zalm

Zalm is een product dat zeer rijk is aan omega 3-vetzuren en is dan ook een zeer gezond product. Zalm is een ingrediënt dat een bron is van goede eiwitten en zit bovendien bomvol mineralen. Concreet zijn enkele van de gezondheidsvoordelen van zalm dat het bijdraagt aan een gezond hart, aan het beschermen van de lichaamscellen en aan sterke botten en spieren. Bovendien is zalm uitstekend voor het immuunsysteem.

Gezond eten hoeft niet moeilijk te zijn en kan ook heel erg lekker zijn als je de juiste ingrediënten gebruikt. Deze vier ingrediënten zijn ontzettend flexibel en smaken heerlijk in diverse combinaties met andere gezonde producten. Experimenteer vooral!

One reactie op “4 gezonde ingrediënten”

  1. An De Grote says:

    Zalm is heel gezond doch wel opletten dat je de juiste hebt. Ligt ook heel veel bewerkte zalm in de winkels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde Artikelen