Vvvk.nl Vrije tijd 5 uitstappen die je kan doen in de winter

5 uitstappen die je kan doen in de winter

De dagen worden korter, de ochtenden worden zwaarder, het weer wordt kouder en voor je het weet loop je weer met een dikke winterjas door de stad in plaats van je shirt of vestje. Dit wijst allemaal maar op één ding, de winter komt er langzaam maar zeker weer aan! Misschien houdt je wel van de winter en lukt het je prima om jezelf bezig te houden, zo niet lees je hier 5 uitstapjes die je kan doen in de winter!

Pretparken

Je zou denken dat het wellicht wat te koud is, maar pretparken zijn ook in de winter prima dagjes uit. Zo zijn er juist pretparken die het thema in de wintermaanden om toveren tot sneeuwparadijs waar zowel jong als oud een hele leuke dag aan zal beleven. Zo staat de winter Efteling in het Brabantse Kaatsheuvel bekend om de mooie versieringen, de schaatsbaan en kampvuren.

Schaatsen

Wie aan de winter denkt, denkt ongetwijfeld aan de sneeuw en de ijskoude temperaturen, dit brengt genoeg leuke mogelijkheden met zich mee. Zo veranderen veel bekende waterplassen in schaatsbanen van natuurijs en zijn er daar omheen vaak veel activiteiten te doen zoals wandelen. Maak gebruik van de vele horeca voorzieningen in deze natuurgebieden en neem de tijd om met je gezelschap bij te praten.

Kerstmarkten

Voordat we heerlijk naar de binnen activiteiten gaan, is er nog een laatste activiteit die je niet mag missen in de winter! Zo zijn er overal in Nederland, België en Duitsland veel kerstmarkten waar iedereen wel iets kan vinden om zich mee te vermaken. Zo kun je je kerstversiering uitbreiden met de meest creatiefste uitvindingen en vind je allerlei leuke handigheidjes op de markten. Genieten met warme chocolademelk en glühwein aan het kampvuur terwijl je gezellig met vrienden familie bent. Het echte kerstgevoel is vaak hier te vinden en is hoogstwaarschijnlijk ook dicht bij jou te ervaren!

© Pixabay.com

Wellness

Genoeg om buiten te doen dus, maar in deze koude wintermaanden is het juist fijn om lekker gezellig binnen in de warmte te zitten. Geef jezelf wat aandacht en ga samen met een vriend, familielid, collega of kennis genieten in een spa wellness center. De opties zijn eindeloos en je kan alles naar je eigen wens maken, laat jezelf masseren, ervaar de heerlijke warmte in de sauna of maak gebruik van de vele andere opties die een spa wellness center voor jou te bieden heeft.

Musea

Een laatste tip waarmee je de donkere wintermaanden mee door kan komen is om een bezoek te brengen aan de vele musea die Nederland te bieden heeft. Dit kan bijvoorbeeld in het Rijksmuseum in Amsterdam waar je alle soorten Nederlandse en Buitenlandse kunst kunt vinden, maar ook op plekken zoals het ijsmuseum in Schimmert. Hier zijn prachtige kunstwerken te zien, gemaakt van ijs. Een lust voor het oog!

One reactie op “5 uitstappen die je kan doen in de winter”

  1. Wim VS says:

    Europa-Park in Duitsland is echt een aanrader om te doen met Halloween. Mega-veel pompoenen dan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde Artikelen