Vvvk.nl Vrouwen Hoe heb je geleerd je benen te scheren

Hoe heb je geleerd je benen te scheren

Je benen voor de eerste keer scheren is een hele opgave. Wie heb je om advies gevraagd? Je mama, papa, je zus…? Ze bedoelden het goed, maar hun methoden zijn misschien mislukt. Want als er niemand was om je te laten zien hoe je je moest scheren, had je geen andere keus dan je angsten op de ouderwetse manier onder ogen te zien. Het was toen dat je vertrouwd raakte met verwarrende, soms bloederige en vaak nare ervaringen die scheerapparaten een slechte reputatie bezorgden.

Om je te behoeden voor schade aan je huid geven we je graag enkele tips.

Een scherp scheermes is een must

Een onscherp scheermes is voorbestemd om de roestige metgezel te worden die je huid en lichaamshaar kunnen missen. Het is een enkele reis naar schrammen, snijwonden en huidirritaties, die nooit welkom zijn We raden aan de scheerhoofden na vijf tot zeven keer gebruik te vervangen, afhankelijk van de grootte van de te scheren gebieden.

Droog ontharen? Absoluut NEE voor ons

Ontharen op een droge huid is een manier om het mes snel bot te maken of van die vervelende krassen te krijgen die blijven bloeden, hoeveel toiletpapier je er ook op doet. Om eerlijk te zijn, het is het soort dingen dat je ooit aan je kleindochters zult vertellen. Ga daarvoor onder de douche of in bad voordat je je scheert. Spoel je benen af met schoon water, scheer je vol vertrouwen en breng eventueel een laagje scheercrème aan om te zorgen voor hydratatie.

Gebruik een goede scheercrème

Om het scheermes soepel te laten glijden, heb je een geschikt product nodig. Er zijn scheergels die ontworpen zijn om precies dat te doen. Breng onder de douche de crème aan, wrijf het in om schuim te maken, pak je scheermes en scheer je. De beschermende formule houdt de huid van je benen zacht, soepel en gehydrateerd. Het leidt je ook door het ontharingsproces, zodat je nooit meer gebieden overslaat.

© Pexels.com

Je benen de liefde geven die ze verdienen

Hoe vaak heb je het scheermes van je vader of vriend gestolen omdat hun scheermes effectiever is dan het jouwe? Het overkomt ons allemaal, maar het is een praktijk die absoluut vermeden moet worden.

Het is niet alleen onhygiënisch, maar er kunnen ook huid- of bloedresten achterblijven tussen de messen, en zoals je je kunt voorstellen is dat niet veilig.

Je tijd optimaliseren is belangrijk, en er zijn veel scheerapparaten die onder de douche kunnen worden gebruikt. We raden je echter aan een paar minuten te wachten met scheren, zodat je huid de tijd heeft om te verzachten en je poriën zich kunnen openen. Dit maakt het scheren veel gemakkelijker en dieper. Laat je huid zacht worden voordat je je gaat scheren.

Hoeveel haast je ook hebt, vermijd het ‘droog’ scheren van je benen, zonder zeep of crème. Gebruik altijd een product dat de messen over je benen laat glijden, anders krijg je snijwonden. Bovendien is je huid na het scheren dof en erg droog.

Besluit

Vermijd scheren zonder je huid te hydrateren. Zorg voor scherpe scheermesjes en maak van het scheren een ontspannen moment.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde Artikelen