Vvvk.nl Vrouwen Vlechtjes of staartjes als kind?

Vlechtjes of staartjes als kind?

Een kind dat lang haar heeft komt voor een duidelijke keuze te staan over wat te doen met dat haar: staartjes of vlechtjes. Beide haarstijlen zorgen ervoor dat het lange haar niet in de weg komt te zitten doorheen de dagdagelijkse of sportieve activiteiten. Beide haarstijlen hebben ook zo hun eigen voor- en nadelen. Maar wat is nu de beste keuze voor jouw kind? Wat zijn die voor-en nadelen? Hoog tijd om alles eens op een rijtje te zetten.

De voordelen van haar vlechten

Het haar van een kind invlechten brengt een hele waslijst aan voordelen met zich mee. Zo kan je er vrij zeker van zijn dat het haar de hele dag goed blijft zitten. Bovendien geeft gevlochten haar een verzorgde indruk en ziet het er ook gewoon goed uit. Vlechten zijn ook waterproof en daarenboven kan je heerlijk spelen met talrijke variaties. Om maar een kleine greep uit de opties aan vlechtjes te nemen: gewone vlechten, de Pippi Langkous, de visgraatvlecht, de dubbele vlecht en ga zo maar door.

Ook op medisch vlak heeft het haar van een kind vlechten een paar duidelijke voordelen. Eerst en vooral loopt een kind met strak ingevlochten haar een kleiner risico op luizen. Ook zal het haar van het kind minder rap beschadigd geraken als het gevlochten is. Ten slotte bieden vlechten aan een groot deel van het haar een momentje van rust aan. Je hoeft je haar niet te kammen of te borstelen en dat heeft zo zijn impact op de gezondheid van het haar. Het nadeel aan vlechten? Het kan best tijdsintensief zijn en zeker als je wat van de meer ingewikkelde variaties tracht uit te voeren moet je hier best wel wat tijd voor rekenen.

© Pexels.com

Kiezen voor het staartje

Een handig en gemakkelijk alternatief voor het haar in vlechten dragen is om het in een staart of in staartjes te dragen. Deze haarstijl brengt veel van de voordelen van het haar in vlechten dragen met zich mee. Het kan vlot heel de dag houden, het houdt het haar weg uit jouw gezicht, je kunt er variatie inbrengen, het kan bij elke haarstijl en het geeft jouw haar de nodige rust. Het grootste voordeel van de staart is echter misschien wel het gemak van de staart. In de ochtend verlies je niet meer dan een paar seconden om jouw haar in een staart te brengen. Verlies je de staart doorheen de dag? Dan duurt het opnieuw niet meer dan een paar seconden om het terug in een staart te brengen.

Het grote nadeel van de staart? Dat is vooral het feit dat het een heel simpele haarstijl is die weinig flair met zich meebrengt. Zeker op jonge leeftijd vinden meisjes het belangrijk om met een leuk en een mooi kapsel voor de dag te komen. Als ouder is dat ook een overweging die je wel in het achterhoofd moet houden. Het gemak van de haarstijl versus het gevoel van het kind.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde Artikelen