Vvvk.nl Vrije tijd Europapark of Efteling?

Europapark of Efteling?

Een gezellig dagje of misschien wel een langer verblijf bij een pretpark is een leuk idee voor het hele gezin. Er zijn kleinere attractieparken waar je de mogelijkheid hebt om te verblijven in een tent of in een bungalow. Maar, als je op zoek bent naar een volwaardige vakantie waar je ook echt kunt genieten van een lang verblijf, dan kun je hiervoor goed terecht bij de Efteling of bij Europapark. Welk park is het leukste om te bezoeken en waar is het de moeite waard om er voor een langere tijd te verblijven?

De Efteling

De Efteling is opgericht in het jaar 1951. Het was toen niet meer dan een natuurpark. Een jaar later werd ook het Sprookjesbos geopend. De Efteling is uitgegroeid tot een van de populairste parken van Nederland. Het wordt met recht ‘de Wereld vol Wonderen’ genoemd. Iedereen kan eindeloos genieten van de prachtige attracties in het park. Het park telt in totaal ongeveer 62 attracties (inclusief het Sprookjesbos) en heeft ruim acht achtbanen. Het park is daarnaast opgedeeld in themagebieden, waaronder Reizenrijk en Ruigrijk. Deze Rijken hebben de namen gekregen naar de attracties die er in het gebied zijn geplaatst. Zo kun je bijvoorbeeld in Ruigrijk alle achtbanen vinden die de Efteling zo bekend maken. In het Reizenrijk vindt je ook attracties die geschikt zijn voor de allerkleinsten.

Overnachten kun je in de Efteling op verschillende manieren doen. Allereerst is het leuk om te overnachten in het officiële Efteling Hotel. Dit hotel is geopend in 1992 en heeft veel weg van een kasteel. Je kunt hier in de verschillende standaardkamers verblijven of in een van de themakamers. Naast het hotel kun je ook verblijven in het Loonsche Land of in Bosrijk. Het Efteling is een park voor het hele gezin en het is zeker de moeite waard om hier een keer te zijn geweest.

© Pexels.com

Europa-park

Europa-Park is een park dat is geopend in het jaar 1975. Het bevindt zich bij Rust, in Duitsland. Het park telt in totaal 61 attracties, met dertien achtbanen en zeven darkrides. Wat dit park zo speciaal maakt, is dat het bestaat uit verschillende themagebieden. Deze themagebieden representeren verschillende Europese landen. Dit betekent dat de attracties in de thema’s van deze landen zijn gemaakt, maar dat je er ook kunt eten in restaurants die gerechten uit deze landen serveren. Dit maakt het een unieke ervaring wanneer je naar Europa-Park gaat. Het is een park dat geschikt is voor zowel jong als oud en je kunt je er makkelijk de hele dag vermaken.

Lukt het je toch niet om je in een dag te vermaken en wil je een langer verblijf? Dan kun je verblijven in een van de hotels van het park. Het park heeft zes hotels en een kampeerterrein. Hotel Bell Rock is misschien wel het indrukwekkendste van allemaal. Dit hotel heeft zelfs themakamers die geheel in stijl zijn van presidentiële suites.

Zowel de Efteling als Europa-Park moet je een keer hebben bezocht. Als je Europa in het klein wilt bezoeken, dan is Europa-Park iets voor jou. Maar als je wilt reizen naar een land vol dromen en magie, dan is de Efteling een echte aanrader.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde Artikelen