Vvvk.nl Vrije tijd 3 uitjes in Antwerpen

3 uitjes in Antwerpen

Antwerpen is een Belgische stad waar altijd wat te beleven en te ontdekken valt. Een perfecte locatie voor een dagje uit of een compleet weekendje weg. Omdat je het misschien lastig vindt om uit te zoeken wat er in Antwerpen te doen of te zien is, geven we je hier 3 tips voor leuke uitjes.

De dierentuin in Antwerpen

De dierentuin of de Zoo ligt in Antwerpen naast het station. Je kan er heel eenvoudig met de trein naar toe reizen. De Zoo is echt uniek. Deze dierentuin is de oudste van de hele wereld. Je kan er met gemak een halve of een hele dag doorbrengen. Waar je beslist naar moet gaan kijken is het prachtige aquarium. Het gedeelte waar de mensenapen zitten en het reptielenhuis. Daarnaast heeft deze dierentuin ook genoeg horecagelegenheden waar je tussendoor even kan gaan zitten om iets te eten en te drinken. Kijk even van tevoren naar de actuele openingstijden en of je vooraf al tickets kan kopen en wat de entreeprijzen zijn. Een leuk uitje voor jong en oud

Het Chocolade museum

Breng je een bezoek aan Antwerpen en ben je een groot liefhebber van chocolade? Dan mag een bezoek aan het chocolade museum (Chocolate nation) niet ontbreken. In dit museum kan je zien en kom je alles te weten over chocolade. Het is niet alleen een leuk maar ook nog eens een educatief uitje. Uiteraard mag je tijdens het museumbezoek ook chocolade proeven. Er zijn in het museum een aantal prachtige chocoladefonteinen te zien waar de bezoekers van het museum van mogen proeven. Daarnaast kan je er natuurlijk ook chocolade kopen. Heerlijke bonbons of een leuk chocolade figuur. Om later thuis nog eens lekker uitgebreid na te genieten van je bezoek aan dit bijzondere museum. Ook dit uitje is voor alle leeftijden geschikt.

© Pexels.com

De bierbrouwerij

Een ander bijzonder leuk uitje in Antwerpen is een bezoek aan bierbrouwerij de Konick. Naast de brouwerij is dit ook een museum. Ben je eigenlijk helemaal geen liefhebber van bier ook dan is het zeker de moeite waard. In het museum vind je naast de uitgebreide uitleg en stukje historie over de brouwerij ook de geschiedenis van deze leuke Belgische stad. Heb je het museum helemaal doorgelopen? Dan kan je daarna in aangrenzende cafeetje als je dat wil verschillende bieren proeven. Desgewenst serveren ze er ook een plank met heerlijke borrelhapjes bij. Een fijne afsluiting van het bezoek aan dit museum.

Antwerpen heeft echt voor ieder wat wils. Dit zijn nog maar drie tips maar we kunnen je er met gemak nog veel meer geven. Als laatste of extra tip geven we je dat je Antwerpen gewoon zelf moet gaan ontdekken. Laat je verrassen door wat deze mooie Belgische stad je allemaal te bieden heeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde Artikelen