Vvvk.nl Voeding 4 lekkere maaltijden die snel klaar zijn

4 lekkere maaltijden die snel klaar zijn

”Wat eten we vanavond?” Elke avond is dat de prangende vraag in vele huishoudens. In de supermarkt is de keuze reuze en dat maakt het des te meer moeilijk om te bepalen wat er vanavond op het menu staat. Echter, het hoeft niet ingewikkeld te zijn om een lekkere maaltijd te bereiden voor jezelf of voor je gezin. Dit wil ik graag laten zien in dit artikel door 4 heerlijke maaltijden met je te delen.
Deze maaltijden vallen bij (nagenoeg) iedereen in de smaak, zijn vlug te bereiden én zijn ook nog eens prima te betalen.

Wokpannetje

De eerste maaltijd die ik je mee wil geven is het zogeheten wokpannetje. Hiermee bedoel ik een lekker mix van vlees, groente en rijst in combinatie met een woksaus naar keuze. Eén van de grote voordelen van deze maaltijd, is dat je hem helemaal naar eigen voorkeur kan maken. Je bepaalt zelf wat voor soort vlees je gebruikt, mijn persoonlijke voorkeur is kip; je bepaalt zelf wat voor woksaus je gebruikt en je bepaalt zelf wat voor groente je er doorheen gooit.
Daarom is deze maaltijd voor iedereen geschikt en zeker een aanrader. Bovendien neemt de bereiding van deze maaltijd weinig tijd in beslag; het bereiden van een wokpannetje neemt om en nabij 20 minuten in beslag.

Pasta bolognese

De tweede maaltijd die snel bereidt kan worden is de klassieke pasta bolognese. De pasta bolognese is een favoriet van velen en dat is niet zonder reden. Naast het feit dat deze tijdloze maaltijd altijd smaakt, is deze ook nog eens snel te bereiden en zeer goedkoop. Je hoeft alleen zo’n 500 gram pasta te koken en hierbij voeg je later de bolognese saus aan toe met eventueel wat gehakt en groente.
Zo simpel kan een lekkere maaltijd voor het hele gezin zijn!

© Pexels.com

Diepvriesmaaltijden

Misschien is dit een maaltijd die je niet zo snel zou verwachten in dit lijstje, maar ook diepvriesmaaltijden kunnen zeer smakelijk zijn en zijn ook nog eens erg vlug te bereiden. Diepvriesmaaltijden zijn er in alle soorten en maten; er zal er dus altijd eentje bijzitten die ook bij jou in de smaak zal vallen.
Het grote voordeel van dergelijke maaltijden, is dat je deze niet zelf hoeft te bereiden; de volledige maaltijd zit immers al in een zak of in een doosje. Het enige wat jij hoeft te doen, is de maaltijd verwarmen in de pan ofwel in de magnetron.

Zelfgemaakte wraps

Een andere heerlijke maaltijd die je zowel in de ochtend, middag als avond kan eten, zijn zelfgemaakte wraps. Ook bij deze maaltijd kun je het zo lekker maken als je zelf wilt door al je favoriete ingrediënten toe te voegen.
Mijn persoonlijke voorkeur is een wrap met kip, groente en wat kruidenkaas. Je kunt natuurlijk ook wraps bereiden met zalm, avocado, sla, groente, en noem het maar op; met zelfgemaakt wraps kun je alle kanten op en ze zijn ook nog eens binnen no time bereidt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde Artikelen