Vvvk.nl Vrouwen 5 manieren om je haar te verzorgen

5 manieren om je haar te verzorgen

Het sieraad van de vrouw (en stiekem ook van de man)

Haren zijn het sieraad van de vrouw (en stiekem ook van de man). Haar is beeldbepalend voor je uitstraling. Maar hoe kan je je haar mooi houden en kan je voorkomen dat je eindigt met een bos stro op je hoofd? In dit artikel geven we je 5 tips om je haar te verzorgen, zodat je (weer) met een mooie bos de straat op kan. Lees gerust verder, want sieraden horen te shinen, dus je haar ook!

Tips voor haarverzorging

  • Was je haren niet te vaak en doe dat met een natuurlijke shampoo en conditioner. Doe je shampoos voor elke dag de deur uit: nergens voor nodig! 1 a 2 keer per week is meer dan genoeg! Gebruik zo natuurlijk mogelijke producten: onze voorouders wasten hun haar ook zonder allemaal chemische toevoegingen. De conditioner maakt je haar minder statisch en een stuk gladder. Het wordt ook een stuk soepeler en makkelijk te kammen. De shampoo en conditioner moeten wel bij het type haar passen dat je hebt, anders zal het je haar meer kwaad dan goed doen. 1x per week een haarmasker maakt je haar ook meer handelbaar.
  • Probeer je haar niet te borstelen als het nat is en gebruik niet teveel stylingsproducten. Als je haar nat is, is het gevoeliger voor beschadiging: het kan zelfs afbreken en dat wil je natuurlijk niet. Stylingsproducten zijn ook een regelrechte aanval op je haar: het kan dan niet meer goed ademen. Probeer deze dus ook zoveel mogelijk te vermijden of gebruik anders maar een heel klein beetje.
  • Zoek eens op Internet je haartype op en welk kam of haarborstel daar het beste bij past. De juiste haarborstel of kam kan wonderen doen voor je haar.
  • Probeer stress zoveel mogelijk te vermijden. Met stress produceert je lichaam meer melkzuur waardoor je haren gaan uitvallen. Zonde!
  • Ga niet in de zomer niet te vaak in zon en draag dan een hoed of een petje. De zon maakt keratine aan, wat goed is voor je haar: het beschermt en herstelt je haren. Maar teveel zon breekt de keratine weer af, waardoor je haar uitdroogt tot een onhandelbare bos stro.
© Pexels.com

De gouden tip

Er zijn nog zoveel tips te geven, sla het Internet er maar eens op na. Maar de gouden tip die ik nog wil meegeven: ga regelmatig naar de kapper. Regelmatig je lokken laten knippen voorkomt dode en gespleten haarpunten. De kapper kan je ook advies geven over je haartype en welke producten daar het beste bij passen.
Verdiep je in haarverzorging en je voor je het weet zijn jouw haren weer jouw sieraad.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde Artikelen