Vvvk.nl Vrije tijd 5 dingen om te doen op een winterse avond

5 dingen om te doen op een winterse avond

De dagen worden korter en dit zorgt er ook voor dat het al vroeg donker is. Een heleboel mensen vinden de lange winteravonden fijn. Om het lekker knus en gezellig binnen te maken. Weet je niet zo goed wat je kan doen op een winterse avond? We geven je hier graag vijf tips om die heerlijke lange winteravonden leuk en gezellig te maken.

Naar je favoriete serie of een leuke film kijken

In de lente en zomer ben je veel meer buiten. Het komt er dan meestal niet van om films te kijken of een aantal afleveringen van je favoriete serie achter elkaar te kijken. Daar zijn de winterse avonden echt perfect voor. Heerlijk op de bank onder misschien wel een fleece dekentje, kaarsjes aan en natuurlijk iets van warme chocolademelk of thee binnen handbereik.

Tijd om boeken te lezen

Als je het fijn vindt om in een goed boek te duiken is dit echt iets voor een lange winterse avond. Pak een boek van bijvoorbeeld een auteur war je echt fan van bent of gewoon een willekeurig boek wat helemaal onbekend is en kruip lekker weg in het verhaal. Misschien is dit de perfecte gelegenheid om nu eindelijk die grote stapel boeken weg te gaan lezen die er echt al heel lang liggen.

Creatief bezig zijn

Breien, haken, taarten bakken, schrijven schilderen, tekenen, knutselen, diamond painting of een legpuzzel maken. Het valt allemaal onder de categorie creatief bezig zijn. Zoek iets uit wat je leuk lijkt en laat je creativiteit erop los. Heb je eenmaal de smaak te pakken dan merk je vanzelf dat de lange winterse avonden echt omvliegen. Bovendien kan je later dan met trots vertellen dat het echt helemaal zelf door jou is gemaakt.

© Pexels.com

Een leuk gezelschapsspel doen

Haal de sjoelbak van zolder, Monopoly eens uit de kast of een ander leuk bordspel. Maak het gezellig en speel met je huisgenoten of andere gezinsleden een leuk spel. Uiteraard kan je er ook voor kiezen om een game op de computer te spelen, maar een echt gezelschapsspel waarmee je echt met zijn allen rond de tafel zit is natuurlijk een soort van quality time samen. Ondertussen ga je met elkaar flink de strijd aan (bijvoorbeeld wie de meeste punten kan halen met sjoelen).

Een beetje sporten en bewegen

In de wintermaanden bewegen we over het algemeen genomen wel iets minder. We gaan er iets minder snel op uit voor een wandeling omdat het al zo vroeg donker is. Natuurlijk kan je ook op een winterse avond een stukje gaan lopen. Kleed je lekker warm aan en maak een lekkere wandeling. Bij thuiskomst trakteer je jezelf op een kop warme chocolademelk. Klinkt dit toch niet zo aantrekkelijk en blijf je liever binnen? Geen probleem ook binnen heb je genoeg mogelijkheden voor sport en beweging. Zoek bijvoorbeeld een leuke work-out op die je kan gaan doen.

Haal je springtouw weer eens tevoorschijn of maak gebruik van je hometrainer. Wat je ook kan doen is muziek aanzetten en lekker gaan dansen wellicht ook samen met andere gezinsleden. Je bent in beweging en het is heel leuk en gezellig. Bovendien krijg je het vanzelf ook warmer.

Dit waren de vijf tips van dingen die je kan doen op een winterse avond. Natuurlijk is er nog veel meer wat je kan verzinnen om te gaan doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde Artikelen