Vvvk.nl Vrouwen 3 tips om je handen te verzorgen

3 tips om je handen te verzorgen

Verzorgde handen zijn mooie handen. Onze handen moeten de hele dag hard werken, en daarom hebben ze meer te lijden dan de rest van het lichaam. En dat terwijl de huid erg gevoelig is. Het is aan ons om ze goed te verzorgen! Wij hebben hieronder de drie beste tips over handverzorging op een rijtje gezet, want je handen verdienen deze aandacht!

1. Smeer je handen goed in

Goed smeren is heel belangrijk! Zorg ervoor dat je dagelijks je handen insmeert met een goede handcrème. Handcrème maakt de huid zachter en gladder. Het helpt ook de huid te beschermen tegen beschadiging. Kies een product met vochtinbrengende eigenschappen. Denk aan ingrediënten zoals glycerine, hyaluronzuur of panthenol.

Het is belangrijk om je te concentreren op gebieden die de neiging hebben om droger te zijn. Masseer het meerdere keren per dag goed in. Vooral in de winter droogt de huid snel uit. Besteed ook aandacht aan de nagelriemen en nagels. Stop je favoriete handcrème in je tas of broekzak zodat je hem altijd bij je hebt!

In de nacht kun je kiezen voor een goed handmasker. Deze dringt dieper door in de huid. Bovendien voelt zo’n masker erg vet aan, en dat is overdag niet prettig.

2. Denk ook aan je nagels

Je nagels zijn een belangrijk onderdeel van je handen. Gezonde nagels krijg je door goed te eten en voldoende te slapen. Je nagels vijlen in plaats van knippen is ook een goede manier om ze in topconditie te houden.

Maak het af met een goede nagelolie, nagelverharder en een nagellak in je favoriete kleur. Je mag jezelf ook best regelmatig verwennen op een manicure.

© Pexels.com

3. Bescherm je handen tegen invloeden van buitenaf

Je handen moeten veel doorstaan. Denk bijvoorbeeld aan de uv-straling van de zon. De zon zorgt ervoor dat je handen sneller verouderen. Gebruik daarom een zonnebrandcrème met een hoge SPF en draag handschoenen bij het tuinieren of werken met planten. Houd je handen zoveel mogelijk uit de zon!

Probeer je handen daarnaast niet te vaak te wassen, want ook dit kan leiden tot uitdroging en huidproblemen. Als je je handen wast, gebruik dan lauwwarm water. Er mogen geen zeepresten op je handen achterblijven en droog je handen na het wassen goed af met een schone handdoek! En gebruik geen agressieve zeep of reinigingsmiddelen, want die drogen je huid ook uit.

Conclusie

Om je handen er op hun best uit te laten zien, gebruik je een goede kwaliteit handcrème (zonder agressieve bestanddelen) en besteed je aandacht aan je nagels. Bescherm ze ook tegen barre weersomstandigheden en chemicaliën. Met bovenstaande tips komt dat helemaal goed Bedankt voor het lezen! Heb jij nog goede handverzorgingstips? Laat het ons weten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde Artikelen