Vvvk.nl Vrije tijd 4 kinderspelletjes die je in de winteravonden kan doen

4 kinderspelletjes die je in de winteravonden kan doen

De winteravonden lenen zich uitstekend voor het doen van leuke kinderspelletjes met je kinderen. Het is al vroeg donker. We zitten in deze tijd van het jaar veel meer binnen. De tijd dat we het gezellig maken in huis en daar passen leuke kinderspelletjes bij. Daarom geven je we hier vier tips voor leuke kinderspelletjes.

Tip1 : Een spelletjes marathon

Als eerste moet je even kijken naar de leeftijd van de kinderen en stem daar de spelletjes op af. Er zijn spellen die geschikt zijn voor jong en oud. Omdat kinderen vaak snel afgeleid zijn of een spel misschien al snel beu zijn is een spelletjes marathon een leuk idee. Maak de marathon ook niet te lang een uur anderhalf uur maximaal ( afhankelijk van de leeftijd en hoe lang het kind het volhoudt). Kies drie of vier spellen. Bijvoorbeeld sjoelen, twister en vier op een rij. Spreek van tevoren even af hoe lang je ieder afzonderlijk spel gaat spelen.

Tip 2: Verstoppertje of een speurtocht

Verstoppertje is een kinderspel dat overigens ook leuk is voor jong en oud en kan ook heel goed in de winter binnen gedaan worden. Geen zin om elkaar te gaan zoeken. Je kan van verstoppertje ook een soort speurtocht in huis maken waarbij de kinderen een aantal voorwerpen moeten zoeken en ze bij elkaar moeten verzamelen. Wie als eerste alles heeft gevonden is de winnaar.

© Pexels.com

Tip 3: Voelen of proeven

Met een blinddoek voor allerlei verschillende dingen proeven of voelen wat er in een doos zit. Gegarandeerd veel speelplezier met kinderen. Iedere kind krijgt een blinddoek voor en moet zonder te kijken iets proeven of voelen en daarna meteen raden wat het is. Als het antwoord fout is mag het kind nog een keer proeven of voelen. Is het antwoord dan nog een keer fout dan laat je het kind verder gaan met het volgende. Pas helemaal op het einde mogen de blinddoeken af en kunnen ze zien wat er door hun fout geraden is.

Tip 4: Tekenen of hints

Iets tekenen of uitbeelden met je handen wat de overige gezinsleden moeten raden. Maak van tevoren wat kaartjes met ( afhankelijk van de leeftijd) vrij eenvoudige opdrachten. Om de buurt pakt een van de kinderen of een volwassene een kaartje en tekent of beeld dit uit. Om het extra spannend te maken kan je ook een tijd aanhouden. Binnen die afgesproken tijd moet het geraden zijn.

Dit zijn vier tips voor leuke kinderspelletjes die je op een winteravond kan doen. Maar er zijn natuurlijk nog talloze andere leuke kinderspelletjes te verzinnen. Het is altijd belangrijk om te kijken naar wat jouw kind of kinderen leuk vinden om te doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde Artikelen