Vvvk.nl Kinderen 3 spelletjes voor meisjes

3 spelletjes voor meisjes

Als je een feestje organiseert voor jouw kleine meid of zelfs maar gewoon een bijeenkomst van vriendinnen dan ben je natuurlijk op zoek naar leuke activiteiten om te doen. Wat een leuke activiteit is hangt heel sterk af van het karakter van de kinderen en van de leeftijd. Maar ook het gender kan een grote rol spelen. Waar spelletjes bij jongens nogal snel gewelddadig moeten zijn en het sportieve primeert is dat bij meisjes vaak anders. Ben jij nog op zoek naar leuke spelletjes voor meisjes om een feestje of een bijeenkomst vorm te geven? Dan vind je hier al enkele leuke ideetjes terug!

Het prinsesje

Een activiteit die bij meisjes van heel wat verschillende leeftijd een hit is is het prinsesjesthema. Dit kan heel wat verschillende dingen inhouden maar enkele van de belangrijkste zijn de kleren en de kroon. Zich verkleden en gedragen als een prinsesje is dan ook één van de spelletjes die kleine meisjes het liefste spelen. Je kunt hierbij van dienst zijn door een koffer verkleedkleding klaar te zetten of door bijvoorbeeld het maken van een kroon centraal te zetten. Online vind je heel wat templates terug die hierbij kunnen dienen of je kunt rekenen op de creativiteit van de kinderen in kwestie. Prinsesje spelen is niet per se een echt spelletje maar kan wel al heel erg snel een avondvullende activiteit worden.

© Pexels.com

Een fort bouwen

Een fort bouwen is een spelletje dat scoort bij alle kinderen van zo goed als alle leeftijden. En wedden dat heel wat volwassenen er ook helemaal weg van zijn? Een fort bouwen kan je met alle soorten materialen die je je maar in kunt denken. Dat kan bijvoorbeeld met karton, met lakens, met kussens en ga zo maar door. Om het toch een beetje meisjesachtig en vrouwelijk te houden kan je bijvoorbeeld de bouwmaterialen in thema aanleveren of bijeen knutselen. Een leuk idee is overigens om deze activiteit te plaatsen in het prinsessenthema. Op die manier is het spelletje geen fort bouwen maar wel een kasteel bouwen voor het prinsesje in kwestie. En de vriendinnen? Die kunnen haar komen redden!

Ballondieren vouwen

Ballondieren vouwen is altijd als er iemand aanwezig is die dit echt kan een echte hit onder de kinderen. Het is dan ook een leuke activiteit die niet veel materiaal nodig heeft. Het enige wat je nodig hebt? Een hoop ballonnen, een gezonde dosis creativiteit en voldoende geduld. Gelukkig kan je dit spel ook spelen zonder een professional aanwezig te hebben. Zeker meisjes leven zich ontzettend hard uit bij het vouwen van ballondieren. Vaak hebben jonge meisjes immers een echt zwak voor dieren en alles van het dierenrijk.

Spelletjes voor meisjes onderscheiden zich vooral van spelletjes voor jongens door het thema en de aankleding. Uiteindelijk is wat er gespeeld wordt ook niet van zo’n groot belang bij het uitdokteren van activiteiten. Aan het eind van de dag zijn het de kinderen zelf die met hun creativiteit en enthousiasme het verschil maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde Artikelen