Vvvk.nl Kinderen 4 uitjes voor kinderen als het regent

4 uitjes voor kinderen als het regent

De meeste ouders herkennen het wel: het dilemma wat te doen met de kinderen als het regent. We kennen allemaal de binnenspeeltuinen die doorgaans een groot succes zijn bij het jonge publiek. Ook een zwembad is vaak een schot in de roos, maar het is begrijpelijk als je een keer iets anders wilt of even zonder inspiratie zit. Hieronder vind je 4 leuke uitjes die geschikt zijn voor kinderen als het slechter weer is.

1. Plezier beleven op een educatieve manier

Wat dacht je van een bezoek aan een museum? Dit hoeft echt niet zo saai te zijn als het misschien in eerste instantie klinkt hoor, ook niet als je kinderen hebt. Juist voor kinderen zijn er diverse musea die erg leuk en vaak zelfs leerzaam zijn. Zo combineer je het beste van twee werelden. Ongetwijfeld een leuke ervaring. Neem bijvoorbeeld het Nijntje museum in Utrecht. Zijn je kinderen hier al weer te oud voor, denk dan eens aan het spoorwegmuseum of het science museum in Amsterdam, waar leuke tentoonstellingen en workshops elkaar afwisselen.

2. Leuk én actief

Is het toch niet helemaal wat je zoekt of houdt je het nog even in je achterhoofd? Geen probleem, er zijn nog genoeg andere opties. Zo kun op een regenachtige dag kiezen voor iets actiefs, zoals een paar uur losgaan in Jumptown of een ander trampolinepark, maar ook lasergamen bijvoorbeeld vinden de meeste kinderen erg leuk. Vanaf een jaartje of acht kun je met je kinderen ook gaan karten.

3. Even ontspannen

Maar als jij en je kinderen meer houden van een rustige activiteit, dan is een bezoek aan het theater of de bioscoop ook een goed alternatief. Hiervoor ben je natuurlijk wel afhankelijk van het programma, dus hier zul je goed naar moeten kijken. Mocht er in jouw stad niks leuks zijn, dan kun je er voor kiezen om iets verder weg te gaan. Vaak is het programma in een andere stad toch net weer anders, dus laat dit je keuze, indien mogelijk, niet teveel beperken. Je kunt het eventueel combineren met een lekkere lunch of avondeten, al dan niet bij Mac Donalds. Doet het bij kinderen altijd goed!

© Pixabay.com

4. Aankleden en gaan

Wist je dat de regen voor veel kinderen helemaal geen probleem is? Ouders denken helaas te vaak dat je er met regen niet op uit kunt, terwijl kinderen hier meer onbevangen in staan. Een regenjas met laarzen en dan lekker de plassen op zoeken! Plezier gegarandeerd hoor. Eventueel warme chocolademelk mee in een thermosfles en je hebt een leuke activiteit die prima kan!

Genoeg inspiratie?

Hopelijk heb je op deze manier een aantal leuke ideetjes opgedaan en weet jij je kinderen te verrassen de volgende keer dat het regenachtig weer is. Onthoud bovendien dat je kinderen vaak ook goede ideeën hebben, dus als ze oud genoeg zijn, betrek ze dan gerust bij de plannen. Ook hoeft het natuurlijk niet altijd veel geld te kosten. Als je aan een uitje een bepaald bedrag kwijt bent, neem dan zelf bijvoorbeeld wat drinken en iets lekkers mee. Dit scheelt toch al snel het nodige en doet niks af aan de pret.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde Artikelen