Vvvk.nl Voeding 4 mocktails om thuis te maken

4 mocktails om thuis te maken

Cocktails zijn heerlijke drankjes. Maar wat nou als je geen alcohol mag of wilt drinken? Dan zijn deze mocktails heel gemakkelijk om zonder alcohol te maken en eigenlijk net zo lekker. Daarnaast ben je de volgende ochtend helemaal fris en fruitig! Voor alle mocktails geldt dat ze te bereiden zijn met een cocktailshaker.

Pornstar Martini Mocktail

Deze cocktail heeft de naam te danken aan Douglas Ankrah. Ankrah bedacht dit drankje in 1999 toen hij in zijn café in Londen zat. Hij creëerde deze en gaf het nogal een provocerende naam om zo mensen uit hun comfortzone te trekken.

Allereerst de ingrediënten. Om de virgin variant van deze cocktail te maken (zonder alcohol) gebruik je spa rood in plaats van vanille wodka en laat je het glas champagne achterwege. De volledige lijst met ingrediënten staat hieronder:
– 60 ml passievruchtsap
– 30 ml bruiswater
– 15 ml vanillesiroop
– limoensap toevoegen naar smaak

Voor het bereiden van deze cocktail hebben we de cocktailshaker nodig. Plaats alle ingrediënten in de shaker en schud deze voorzichtig. Schenk vervolgens de inhoud in een glas en plaats bovenop en halve passievrucht. Tijd om ervan te genieten!

Virgin Mojito

De Mojito komt oorspronkelijk uit Cuba en was eigenlijk bedoeld als medicijn. Tegenwoordig is het een van de beroemdste cocktails in de wereld. De originele variant wordt gemaakt met rum, maar wij gaan ginger ale gebruiken om er een virgin variant van te maken.

De ingrediënten voor deze mocktail zijn:
– 12 cl ginger ale
– 3 cl limoensap
– 10 blaadjes munt
– 2 tl rietsuiker

Bereidingswijze: doe de munt in een glas en voeg de twee theelepels rietsuiker toe. Voeg dan het limoensap toe en vul het glas voor de helft met ijs en roer goed. Voeg de ginger ale toe en roer nogmaals. Garneer de mocktail met extra munt. En voilà!

© Pixabay.com

Piña Colada met een twist

Volgens de legende werd de cocktail in 1954 bedacht door een barman in het Caribbean Hilton in Puerto Rico. Daar wordt het daarom ook beschouwd als nationale drank. We vervangen de rum die in de cocktail wordt gebruikt voor een halve banaan om wat meer room en smaak toe te voegen. De exacte hoeveelheden vind je hieronder:
– 0,5 bevroren banaan
– 4 el ananassap
– 6 el kokosmelk
– 1 ananasschijf

Het is gemakkelijk om deze ingrediënten in een blender te mixen. Mocht je dit niet hebben, is het ook mogelijk om de banaan te prakken en alle ingrediënten in de cocktailshaker te plaatsen. De inhoud wordt geserveerd in een glas met een schijf ananas aan de rand.

Virgin on the Beach

Deze mocktail is het kleine zusje van de beroemde Sex on the Beach! In de jaren 80 is deze cocktail uitgevonden in Florida. De mocktail-versie wordt zonder wodka gemaakt en bestaat uit de volgende delen:
– 30 ml sinaasappelsap
– 30 ml perziksap
– 30 ml cranberrysap
– sinaasappel partje

Om deze mocktail te maken, giet je alle ingrediënten in een glas met ijsblokjes en roer je snel om het goed te mengen. Snijd vervolgens een partje van de sinaasappel af en plaats het als garnering op het glas.

Alle bovengenoemde ingrediënten en hoeveelheden zijn gebaseerd op 1 persoon. Dit kun je natuurlijk gemakkelijk aanpassen en van deze mocktails genieten met meer mensen!

Tags: ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde Artikelen